Tak jsme nakopli ten Jet Surf...

07.08.2010 18:29

jak je vidět na klípku z první stránky, jet Surf je taková lahůdka, zkrátka surfové prkno s motorem uvnitř. Už se o to pokoušelo vícero výrobců, ale obvykle z toho vyšlo něco s obludnou váhou, tak kolem 80-90 kg. Kdo má zkušenost s ježděním třeba na snowboardu nebo windsurfingu tak je mu jasný, že při manévrování hraje roli každý kilo a s pramicí, která má 80kg to není ono, ikdyby se do ní dal motor třeba z Hayabusy.

Jet Surf je jiný kafe, všude samej karbon a supervýkonej dvoutaktní motorek 96ccm, ketrý dává až 15 koníků, sakum prdum to váží 14 kg i s benzínem v nádrži. Vychytaná elektronika s automatický startováním, turbína a tradá.  Při délce 180cm si ho dáte na sklopené sedadlo prakticky v každém autě a na pláž si ho přinesete pod paží. Excelentní zvukový projev laděného, vodou chlazeného uhlíkového výfuku, sezve ihned hromadu zvědavců.

Stačí zasunout elektromagnetický náramek a za 5 vteřin sám startuje. Přidat plyn a prkno s ležícím jezdcem je okažitě ve skluzu. Na rovné vodě maže kolem 50km/h.  Řízení náklonem prkna a řezání zatáček přináší salvy adrenalínu, je jedno jestli člověk na prkně leží, stojí nebo sedí. V leže nebo na kolenách jezdí po krátké instruktáži prakticky všichni, po pár hodinách se člověk cítí jistě i ve stoje.

Pár zápichů do vody a v dutinách cítím vodu ještě 2 dny, příště dám helmu... carving ale neměl chybu. Žádné čekání na vítr nebo vlna, stačí benzín a tradá..

Díky klukům z Extremcentra za testovací jízdu, jestli budou někdy přebývat peníze vím kam šáhnout.

Jára

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.