Co pořídit na další sezónu?

09.09.2008 21:05

 

Tak to znají asi všichni:

Koupím jinou motorku, první noc ráno nemůžou ani dospat, prvních pár týdnů na ni pomyslím i parkrát přes den. Po pár měsících už jen občas, a po jistém čase skoro ve víru jiných věcí zapomenu, že bych se na ní mohli jít proskočit.  Ať zkrátka chcete nebo ne, po čase začnete pokukovat i po jiných strojích a pociťovat chuť jít dál.

Pokud to další má být motorka, tak stačí mrknout pro inspiraci na www.motorkari.cz nebo www.motoinzerce.cz a hned se kolem rojí nové možnosti. Já osobně nikdy nezapomenu v inzerátech na sekci "zajímavosti", nějak mě přitahuje sehnat nějakou specialitku, zkrátka nejen další géesixero nebo blejda.

Pokud to má být něco jiného, nastupuje většinou vyhledávač a jde se do světa. Dobrou zkušenost jsem po několika motorkách udělal se čtyřkolkama. Zkoušel jsem motokáru, amatérskou autokrossku a následně čtyřkolku Yamaha Raptor - viz fotogalerie. Raptor je skvělé driftovadlo, brát zatáčky po dvou kolech se člověk naučí po pár pokusech, jde to dobře i na zdaní a hlavně v terénu je to prostě rozkoš. Do budoucna bych si představoval zase nějakou čtyřkolovou specialitu. Pročmuchal jsem vyhledávače a pár zajímavých tipů jsem dal do sekce na tento webu. Učarovaly mě čtyřkolky s motory z výkonných supersortů. Je to mazec. Docela jsem koukal, že spousta malovýrobců sportovních miniautíček (kitcars) je v Anglii - je tam ale v některých případech potíž s pravostranným řízením a následnou homologací mimo Anglii. Každopádně hromada inspirace je na stránkách kitcars.

V Anglii je dobře zavedená obdoba českého Kaipana (Lotus 7), s názvem MK Indy. Mají to otypované pro prakticky libovolné motory ze supersportů.  Je to stavebnicové auto za skvělé peníze. Hotové a rozumě ojeté se to dá pořídit do 200 tis Kč - podrobněji vz .

Kapitola sama pro sebe je závodní autíčko Ariel Atom - je to jediná věc, na kterou se přeorientovala dříve věhlasná značka anglicých motorek Ariel. Je to prakticky silniční F1.Do Česka se to vozí z Ameriky ve verzi s volantem vpravo.

Nová úroveň čtyřkolek je ovšem Rage Bugy - motor Honda fireblade na čtyřech kolech.  

Mrkněte na odkazy na liště a napište, jestli někde kápnete na něco nového, přihodíme to do tipů..

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.